Publikavimo data: 2024-04-28
Keptos šukutės
Šukutės gali būti vadinamos dietiniu delikatesu. Jas sudaro vanduo ir baltymai, jose gausu organizmui naudingų mineralinių medžiagų (jodo, magnio, fosforo). Šukučių mėsa yra šiek tiek saldi ir švelni. Jei įmanoma, pirkite šviežias šukutes su kiautais arba išvalytas. Produktas laikomas šviežiu, jei kriauklių dangteliai yra suspausti. Jis kvepia sūriu vandeniu. Palietus moliusko mėsa primena mėsos gabalą. Šukutės keptuvėje - greito patiekalo receptas, šukutės paruošiamos vos per 15 minučių.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti aromatinį aliejų su česnakais. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite česnaką. Į keptuvę įdėkite 1-2 šakeles rozmarino. Kepkite česnakus 3-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos, kad atsiskleistų maisto aromatas. Tada išimkite jį ir rozmariną iš keptuvės.
Žingsnis 2
Keptuvėje apkepkite šukutes. Sudėkite šukutes į aromatizuotą aliejų ir kepkite po 30-60 sekundžių iš kiekvienos pusės. Mažos šukutės kepa labai greitai, svarbu jų neperkepti, nes kitaip jos taps guminės.
Žingsnis 3
Įpilkite sojų padažo. Sojų padažą supilkite į šukutes ir leiskite jam išgaruoti. Tai padarykite uždengę keptuvę dangčiu 1-1,5 minutės.
Kategorijos