Keptos šukutės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Keptos šukutės

Šukutės gali būti vadinamos dietiniu delikatesu. Jas sudaro vanduo ir baltymai, jose gausu organizmui naudingų mineralinių medžiagų (jodo, magnio, fosforo). Šukučių mėsa yra šiek tiek saldi ir švelni. Jei įmanoma, pirkite šviežias šukutes su kiautais arba išvalytas. Produktas laikomas šviežiu, jei kriauklių dangteliai yra suspausti. Jis kvepia sūriu vandeniu. Palietus moliusko mėsa primena mėsos gabalą. Šukutės keptuvėje - greito patiekalo receptas, šukutės paruošiamos vos per 15 minučių.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, sojų pupelės
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos šukutės Žingsnis 1
Pradėkite ruošti aromatinį aliejų su česnakais. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite česnaką. Į keptuvę įdėkite 1-2 šakeles rozmarino. Kepkite česnakus 3-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos, kad atsiskleistų maisto aromatas. Tada išimkite jį ir rozmariną iš keptuvės.

Žingsnis 2

Keptos šukutės Žingsnis 2
Keptuvėje apkepkite šukutes. Sudėkite šukutes į aromatizuotą aliejų ir kepkite po 30-60 sekundžių iš kiekvienos pusės. Mažos šukutės kepa labai greitai, svarbu jų neperkepti, nes kitaip jos taps guminės.

Žingsnis 3

Keptos šukutės Žingsnis 3
Įpilkite sojų padažo. Sojų padažą supilkite į šukutes ir leiskite jam išgaruoti. Tai padarykite uždengę keptuvę dangčiu 1-1,5 minutės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos