Publikavimo data: 2024-06-23
Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže
Daugelis virėjų iš žuvies gaminimo būdų renkasi kepimą. Tai teisinga, nes gaminant patiekalus orkaitėje produktuose išlieka daugiausia naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių atsargos. Tačiau keptuvėje galite paruošti padažą, kuris puikiai papildys žuvį! Grietinėlės padažas iš vidutinio riebumo grietinėlės (20 %) su česnakais ir svogūnais! Jis išryškins žuvies skonį ir padarys ją minkštesnę!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos smulkiai supjaustykite svogūnus. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustytus jūros ešerius sudėkite ant lentos. Žuvyje padarykite įpjovas ir į jas įdėkite česnako skilteles.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir jo dugną išklokite kepimo pergamentu. Į formą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite jūros ešerius. Apšlakstykite žuvį keliais lašais citrinos sulčių. Kepkite 35 minutes 180 C temperatūros orkaitėje. Tada išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą.
Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir česnakus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite norimą kiekį 23 % grietinėlės. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 6
Virkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Grietinėlės padažas turi būti gana tirštas.
Žingsnis 7
Padėkite jūros ešerį į lėkštę ir užpilkite grietinėlės padažu! Papuoškite patiekalą čiobrelio šakele. Gero apetito!
Kategorijos