Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže

Daugelis virėjų iš žuvies gaminimo būdų renkasi kepimą. Tai teisinga, nes gaminant patiekalus orkaitėje produktuose išlieka daugiausia naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių atsargos. Tačiau keptuvėje galite paruošti padažą, kuris puikiai papildys žuvį! Grietinėlės padažas iš vidutinio riebumo grietinėlės (20 %) su česnakais ir svogūnais! Jis išryškins žuvies skonį ir padarys ją minkštesnę!
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos smulkiai supjaustykite svogūnus. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 2
Supjaustytus jūros ešerius sudėkite ant lentos. Žuvyje padarykite įpjovas ir į jas įdėkite česnako skilteles.

Žingsnis 3

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir jo dugną išklokite kepimo pergamentu. Į formą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite jūros ešerius. Apšlakstykite žuvį keliais lašais citrinos sulčių. Kepkite 35 minutes 180 C temperatūros orkaitėje. Tada išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą.

Žingsnis 4

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 4
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir česnakus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite norimą kiekį 23 % grietinėlės. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 6

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 6
Virkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Grietinėlės padažas turi būti gana tirštas.

Žingsnis 7

Keptuvėje keptas ešerys grietinėlės padaže Žingsnis 7
Padėkite jūros ešerį į lėkštę ir užpilkite grietinėlės padažu! Papuoškite patiekalą čiobrelio šakele. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos