Publikavimo data: 2024-06-22
Keptuvėje keptas ešerys su saldžiarūgščiu padažu
Keptuvėje saldžiarūgščiame padaže keptas ešerys būna aromatingas ir traškus. Žuvies su tirštu saldžiarūgščiu padažu galima rasti beveik kas antrame kinų restorane. Tai viena garsiausių kinų virtuvės žuvies klasikų ir vienas skaniausių žuvies gaminimo būdų. Mėgstantys aštrius patiekalus į padažą kepdami svogūnus gali įdėti smulkintų aitriųjų paprikų. Galite pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą.
Žingsnis 1
Nuluptus askaloninius česnakus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus 2-3 min. pakepinkite svogūną ir susmulkintą papriką.
Žingsnis 3
Kai askaloniniai česnakai taps permatomi, suberkite vermutą, česnaką, širdies žvaigždutes ir druską.
Žingsnis 4
Kai vermutas išgaruos, išimkite širdies žvaigždutes. Atvėsinkite keptas daržoves.
Žingsnis 5
Nuplautas ešerių filė sudėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Įdėkite čiobrelių šakelių.
Žingsnis 6
Kepkite ešerius, kol iš abiejų pusių taps traškūs.
Žingsnis 7
Iškeptas ir atvėsintas daržoves sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir užpilkite saldžiarūgščiu padažu. Mėgaukitės.
Kategorijos