Publikavimo data: 2024-04-28
Keptuvėje keptas štrudelis
Išskirtinį obuolių štrudelį mėgsta viso pasaulio gurmanai. Plona tešla, švelnus ir aromatingas įdaras, traški plutelė - tai pagrindiniai šio austriško deserto ingredientai. Norint paruošti štrudelį su obuoliais pagal originalų receptą, prireiks daug laiko, pastangų ir įgūdžių. Tačiau jei laiko nepakanka, pabandykite štrudelį kepti keptuvėje. Vadinamąjį "tinginių" štrudelį iš pitos galima paruošti pusryčiams, pasiimti su savimi pietums, nustebinti svečius prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. 15 minučių troškinkite obuolius ant silpnos ugnies. Suberkite cukrų ir cinamoną. Troškinkite dar 2 minutes. Palikite įdarą 20 minučių atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Išvyniokite pitą. Tolygiai paskirstykite įdarą ant pitos. Suvyniokite pitą ir suspauskite, kad ritinys būtų plokščias. Apverskite suktinuką siūle žemyn. Supjaustykite pitą maždaug 5 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kiekvieną gabalėlį kepkite svieste po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos