Publikavimo data: 2025-08-18
Keptuvėje virti kepsneliai su bananais ir šokolado užpilu
Yra daugybė šio deserto gaminimo variantų, o šiuo metu netgi yra naminių keksiukų kepimo keptuvėje variantas. Keptuvėje kepamiems keksiukams kaip papildomus ingredientus galite naudoti mėgstamus vaisius ar uogas, taip pat priedus. Vienu populiariausių derinių laikomas bananų ir šokolado derinys.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius, vaniliną, cukrų ir druską. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų į sausą masę.
Žingsnis 2
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius, suplakite ir supilkite ištirpintą sviestą, taip pat viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Supilkite sausą mišinį į skystą mišinį ir kruopščiai minkykite, kol išnyks visi gumulėliai ir tešla taps vientisa. Tešla turi būti tirštos konsistencijos. Jei tešla skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, į vidurį pilkite nedidelį kiekį tešlos, po pusę samčio, ir kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Tuo tarpu bananą supjaustykite riekelėmis ir uždėkite ant neapkeptos keksiuko pusės.
Žingsnis 5
Puode pašildykite vandenį ir vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Jei norite, galite naudoti ir mikrobangų krosnelę, kad sutrumpintumėte šokolado užpilo gaminimo laiką.
Kategorijos