Publikavimo data: 2024-03-31
Keptuvės pyragas
Pyragas keptuvėje paruošiamas paprastai ir labai greitai, nes jo nereikia kepti orkaitėje. Toks pyragas ruošiamas su kondensuotu pienu, kuris suteikia tešlai minkštumo. Svarbiausia, kad ji gerai įsigertų. Paruoštą desertą galima papuošti uogomis arba sirupu, šokolado drožlėmis ar šviežiais vaisiais, tačiau geriausiai tinka paprasta cukraus pudra.
Žingsnis 1
Supilkite kondensuotą pieną į gilų dubenį, įmuškite 1 kiaušinį, išmaišykite. Supilkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos elastingos masės. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą iškočiokite į dešrelę. Supjaustykite į 6 vienodo dydžio gabalėlius. Iškočiokite gabalėlius plonomis riekelėmis pagal keptuvės skersmenį. Įkaitinkite keptuvę. Apkepkite tešlos lakštus iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Puode sumaišykite 2 kiaušinius, miltus ir cukrų. Supilkite pieną, penktadalį viso kiekio. Pastatykite puodą ant ugnies. Maišykite iki vientisos masės, dalimis supilkite likusį pieną. Nuimkite kremą nuo viryklės. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Iš atvėsusių pyragaičių išpjaukite vienodo dydžio pyragaičius. Vieną pyragą dėkite ant formos dugno ir aptepkite kremu. Uždenkite kitu pyragu. Aptepkite kremu. Pakartokite su visais tortais, išskyrus paskutinį. Jį uždėkite ant viršaus be tepimo. Dėkite tortą į šaldytuvą 3 valandoms, kad įsigertų kremas.
Kategorijos