Keptuvės pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Keptuvės pyragas

Pyragas keptuvėje paruošiamas paprastai ir labai greitai, nes jo nereikia kepti orkaitėje. Toks pyragas ruošiamas su kondensuotu pienu, kuris suteikia tešlai minkštumo. Svarbiausia, kad ji gerai įsigertų. Paruoštą desertą galima papuošti uogomis arba sirupu, šokolado drožlėmis ar šviežiais vaisiais, tačiau geriausiai tinka paprasta cukraus pudra.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvės pyragas Žingsnis 1
Supilkite kondensuotą pieną į gilų dubenį, įmuškite 1 kiaušinį, išmaišykite. Supilkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos elastingos masės. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą iškočiokite į dešrelę. Supjaustykite į 6 vienodo dydžio gabalėlius. Iškočiokite gabalėlius plonomis riekelėmis pagal keptuvės skersmenį. Įkaitinkite keptuvę. Apkepkite tešlos lakštus iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Keptuvės pyragas Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Puode sumaišykite 2 kiaušinius, miltus ir cukrų. Supilkite pieną, penktadalį viso kiekio. Pastatykite puodą ant ugnies. Maišykite iki vientisos masės, dalimis supilkite likusį pieną. Nuimkite kremą nuo viryklės. Sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Keptuvės pyragas Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Iš atvėsusių pyragaičių išpjaukite vienodo dydžio pyragaičius. Vieną pyragą dėkite ant formos dugno ir aptepkite kremu. Uždenkite kitu pyragu. Aptepkite kremu. Pakartokite su visais tortais, išskyrus paskutinį. Jį uždėkite ant viršaus be tepimo. Dėkite tortą į šaldytuvą 3 valandoms, kad įsigertų kremas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos