Publikavimo data: 2025-08-17
Keptuvės pyragas
Tai labai paprastas ir gana greitas keptuvėje kepamo pyrago receptas, kurio skonis mažai kuo skiriasi nuo orkaitėje kepto pyrago. Jį daug lengviau paruošti. Pyragaičius galima gaminti šokoladinius (kaip mano recepte) arba vanilinius. Jis ypatingas tuo, kad galima drąsiai eksperimentuoti su jo receptu, dėti skirtingus įdarus ir kaskart gauti vis kitokį pyragą su savitu prieskoniu.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu arba plaktuvu, kol jie taps balti.
Žingsnis 2
Tada į mišinį supilkite karštą pieną.
Žingsnis 3
Sudėkite visus sausus ingredientus (galite juos berti per sietelį, tada plutelė bus puresnė), tada - augalinį aliejų.
Žingsnis 4
Leiskite pyragaičių tešlai 5 minutes pastovėti. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Kepkite pyragėlius ant sausos keptuvės iš abiejų pusių. Tešlą išpilkite semtuvėliu. Pyragėlių storis priklauso nuo jūsų pageidavimų. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atvėstų.
Žingsnis 6
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 7
Suplakite grietinėlę, įsitikinkite, kad ji yra tiršta ir šalta. Atskirai suplakite sūrį ir cukraus pudrą. Tada abu mišinius sumaišykite.
Žingsnis 8
Sudėkite tortą pakaitomis dėliodami pyragaičius ir kremą. Torto paviršius turi baigtis plonu kremo sluoksniu.
Žingsnis 9
Pyrago paviršių apipilkite ištirpintu šokoladu. Papuoškite tortą pagal savo skonį.
Kategorijos