Publikavimo data: 2024-06-23
Kiaulienos kepenėlių skrebučiai
Skrebučiai su kiaulienos kepenėlėmis greitai numalšins alkį. Iš šalutinio produkto reikia pasigaminti paštetą ir užtepti jį ant traškios duonos riekelės. Užtepėlės sudėtį galima keisti pridedant smulkintų žolelių, tarkuoto sūrio ar keptų grybų. Šviežios kiaulienos kepenėlės yra bordo spalvos, saldaus kvapo, jos turi būti glotnios ir drėgnos liečiant. Dėl per ilgo terminio apdorojimo produktas gali tapti kietas, todėl jį reikėtų kepti ne ilgiau kaip 3-5 minutes iš kiekvienos pusės. Šviesios spalvos sultys - tai ženklas, kad kiaulienos kepenėlės jau paruoštos.
Žingsnis 1
Apkepkite kiaulienos kepenėles. Tam ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite svogūną. Kepkite 3-5 minutes, kol paruduos, tada sudėkite kepenėlių gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais ir maišydami kepkite 5-7 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite kepenis. Virtas kepenis sudėkite į trintuvą, įdėkite sviesto ir susmulkinkite iki pašteto konsistencijos.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Įdėkite duonos riekes į skrudintuvą ir skrudinkite, kol taps traškios. Apkeptas duonos riekes aptepkite storu sluoksniu kiaulienos kepenėlių pašteto.
Kategorijos