Kiaulienos šonkauliukai citrusinių vaisių marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kiaulienos šonkauliukai citrusinių vaisių marinate

Marinuoti šonkauliukai - puiki alternatyva tradiciniams kebabams. Tai vienas populiariausių patiekalų JAV ir Kanadoje. Kiaulienos šonkauliukai būna dviejų rūšių: pirmieji pjaustomi iš nugaros (nugarinės), o antrieji - iš krūtininės skerdenos dalies. Krūtininės dalies šonkaulių mėsa yra kietesnė, ją reikia ilgiau marinuoti ir troškinti 1-1,5 valandos ant silpnos ugnies. Šonkauliuose iš nugarinės dalies yra daugiau gyslų, todėl kepant mėsa neišsausėja, o patys kaulai yra plokščios, tiesios formos, todėl juos paprasčiau kepti.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
317 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos šonkauliukai citrusinių vaisių marinate Žingsnis 1
Marinuokite kiaulienos šonkauliukus. Sumaišykite sojų padažą, aliejų, kečupą, medų, česnaką ir garstyčias. Pagardinkite druska, pipirais, citrinų ir apelsinų sultimis. Mišiniu užpilkite mėsą ir palikite pastovėti 1,5-2 val.

Žingsnis 2

Kiaulienos šonkauliukai citrusinių vaisių marinate Žingsnis 2
Paruoškite marinuotus kiaulienos šonkauliukus. Kepkite mėsą keptuvėje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos