Publikavimo data: 2024-05-25
Kiaulienos šonkauliukai citrusinių vaisių marinate
Marinuoti šonkauliukai - puiki alternatyva tradiciniams kebabams. Tai vienas populiariausių patiekalų JAV ir Kanadoje. Kiaulienos šonkauliukai būna dviejų rūšių: pirmieji pjaustomi iš nugaros (nugarinės), o antrieji - iš krūtininės skerdenos dalies. Krūtininės dalies šonkaulių mėsa yra kietesnė, ją reikia ilgiau marinuoti ir troškinti 1-1,5 valandos ant silpnos ugnies. Šonkauliuose iš nugarinės dalies yra daugiau gyslų, todėl kepant mėsa neišsausėja, o patys kaulai yra plokščios, tiesios formos, todėl juos paprasčiau kepti.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulienos šonkauliukus. Sumaišykite sojų padažą, aliejų, kečupą, medų, česnaką ir garstyčias. Pagardinkite druska, pipirais, citrinų ir apelsinų sultimis. Mišiniu užpilkite mėsą ir palikite pastovėti 1,5-2 val.
Žingsnis 2
Paruoškite marinuotus kiaulienos šonkauliukus. Kepkite mėsą keptuvėje 25-30 minučių.
Kategorijos