Marinuotos širdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Marinuotos širdelės

Iš vištienos šalutinių produktų vištienos širdelės pagrįstai laikomos skaniausiu ir palyginti nebrangiu delikatesu. Kad vištienos širdelės būtų tikrai gerai paruoštos, prieš tai jas reikia pamarinuoti. Marinuokite širdeles garstyčiose arba majoneze, naudodami įvairius prieskonius ir prieskonines žoleles. Kai kuriuose receptuose siūloma prieš marinavimą viščiukų širdeles išvirti arba galite jas marinuoti žalias, o paskui kepti ant iešmelių kaip mini kebabus.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos širdelės Žingsnis 1
Paruoškite marinatui skirtus ingredientus. Nulupkite česnaką ir smulkiai sukapokite aštriu peiliu arba išspauskite per česnakų presą. Imbiero šaknį nulupkite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Nuplaukite aitriąją papriką, pašalinkite kotelius ir iškrapštykite sėklas. Papriką supjaustykite plonais pusžiedžiais. Perpjaukite švarų greipfrutą per pusę ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis.

Žingsnis 2

Marinuotos širdelės Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Marinatui skirtame inde sumaišykite česnaką, tarkuotą imbierą, aitriosios paprikos žiedus ir greipfrutų sultis. Pridėkite druskos, sojų padažo ir alyvuogių aliejaus. Marinatą gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Marinuotos širdelės Žingsnis 3
Marinuokite širdeles. Sudėkite vištienos širdeles į marinatą ir gerai išmaišykite. Indą su širdelėmis uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5 valandos, kad gerai marinuotųsi.

Žingsnis 4

Marinuotos širdelės Žingsnis 4
Apkepkite vištienos širdeles. Kai širdelės bus marinuotos, išimkite jas iš šaldytuvo ir suverkite ant ilgų medinių iešmelių, pradurdami širdeles tiksliai per vidurį. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir 20 minučių kepkite ant iešmelių suvertas vištienos širdeles apversdami, kad jos gerai apkeptų iš visų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos