Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuota antis
Kaip marinuoti antį kepimui orkaitėje, kad mėsa būtų švelni, o oda riebi ir traški, paaiškės iš šio recepto. Tokiu būdu galite kepti visą ir naminę, ir laukinę antį. Patiekalas taps tikra stalo puošmena. Kaip priedas prie anties yra kepti obuoliai, kurie paukščio mėsai suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Kad rezultatas pateisintų lūkesčius, antį geriau marinuoti bent dvi dienas ir kepti rankovėje.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį su lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais ir pipirų mišinio žirneliais, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies. Vandenį su prieskoniais atvėsinkite, tada sudėkite česnaką ir actą, išmaišykite. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Marinuokite antį. Įdėkite antį į dubenį ar gilų indą, užpilkite atvėsusiu marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms. Keletą kartų per dieną apverskite antį iš vienos pusės į kitą.
Žingsnis 3
Baigkite marinuoti antį. Nusausinkite marinato vandenį ir nusausinkite antį popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite mėsą į gilų dubenį, įpilkite grietinės, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, garstyčių, paprikos ir česnako. Kruopščiai įtrinkite antį iš visų pusių iš vidaus ir išorės, palikite 1-2 val.
Žingsnis 4
Iškepkite antį. Į pilvo vidų sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius. Tada visą antį įdėkite į kepimo rankovę. Iš abiejų pusių suriškite spaustuku arba virvele. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 2-2,5 valandos. Po to nupjaukite rankovę, užpilkite antį sultimis ir dar 15 min. pašaukite į orkaitę, kad apskrustų.
Kategorijos