Marinuota antis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuota antis

Kaip marinuoti antį kepimui orkaitėje, kad mėsa būtų švelni, o oda riebi ir traški, paaiškės iš šio recepto. Tokiu būdu galite kepti visą ir naminę, ir laukinę antį. Patiekalas taps tikra stalo puošmena. Kaip priedas prie anties yra kepti obuoliai, kurie paukščio mėsai suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Kad rezultatas pateisintų lūkesčius, antį geriau marinuoti bent dvi dienas ir kepti rankovėje.
Gaminimo laikas
3200 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota antis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite vandenį su lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais ir pipirų mišinio žirneliais, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies. Vandenį su prieskoniais atvėsinkite, tada sudėkite česnaką ir actą, išmaišykite. Atvėsinkite.

Žingsnis 2

Marinuota antis Žingsnis 2
Marinuokite antį. Įdėkite antį į dubenį ar gilų indą, užpilkite atvėsusiu marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms. Keletą kartų per dieną apverskite antį iš vienos pusės į kitą.

Žingsnis 3

Marinuota antis Žingsnis 3
Baigkite marinuoti antį. Nusausinkite marinato vandenį ir nusausinkite antį popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite mėsą į gilų dubenį, įpilkite grietinės, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, garstyčių, paprikos ir česnako. Kruopščiai įtrinkite antį iš visų pusių iš vidaus ir išorės, palikite 1-2 val.

Žingsnis 4

Marinuota antis Žingsnis 4
Iškepkite antį. Į pilvo vidų sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius. Tada visą antį įdėkite į kepimo rankovę. Iš abiejų pusių suriškite spaustuku arba virvele. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 2-2,5 valandos. Po to nupjaukite rankovę, užpilkite antį sultimis ir dar 15 min. pašaukite į orkaitę, kad apskrustų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos