Marinuota jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuota jautiena

Jautieną marinuoti taip pat paprasta, kaip ir kiaulieną. Skirtumas tik tas, kad tai trunka ilgiau. Maždaug 6-8 valandas. Be to, verta žinoti, kad marinuoti tinka ne visų rūšių jautiena. Siūlomas receptas pravers kietiems mėsos gabalams, tokiems kaip oguzokas, statinė, dubuo, pakarpos ar nugarinė. Taip orkaitėje paruošta mėsa gaunasi minkšta, švelni. Ją galite naudoti kaip sumuštinių įdarą arba patiekti kaip atskirą patiekalą.
Gaminimo laikas
615 min.
Laikas virtuvėje
475 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota jautiena Žingsnis 1
Marinuokite jautieną. Mėsą pasūdykite, papipirinkite ir sudėkite į dubenį pakaitomis su svogūnų sluoksniais. Kiekvieną mėsos sluoksnį apšlakstykite raudonuoju vynu. Palikite marinuotis 6-8 valandas.

Žingsnis 2

Marinuota jautiena Žingsnis 2
Iškepkite jautieną orkaitėje. Atskirkite marinuotą mėsą nuo svogūnų. Patepkite foliją augaliniu aliejumi, kiekvieną gabalėlį suvyniokite į foliją. Sandariai uždarykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 60 minučių. Baigiant kepti, palikite jautieną orkaitėje visiškai atvėsti 1,5-2 val.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos