Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaušinių kruasanas
Kruasanas yra garsus prancūziškas skanėstas, paprastai valgomas per pusryčius. Kruasanai būna ir be įdaro, ir su įvairiais įdarais - kumpiu ir sūriu, fetos sūriu, įvairiais kremais, uogienėmis. Šis naminio kruasano su kiaušiniu, šonine ir avokadu receptas jus nustebins ir pradžiugins.
Žingsnis 1
Sudėkite miltus ir mieles ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir pieną ir išminkykite iki tešlos konsistencijos. Tada sudėkite sviestą ir toliau maišykite. Uždenkite pergamentu ir palikite šiltoje vietoje 6-12 valandų.
Žingsnis 2
Tarp pergamento sluoksnių dėkite 285 g riebaus sviesto ir iškočiokite 1-1,5 cm storio 20*20 cm lygiakraštį kvadratą.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą atsargiai padėkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Išlyginkite kočėlu 20-25 cm ilgio gabalėlius, pašalinkite miltų perteklių. Ant tešlos viršaus uždėkite sviesto sluoksnį. Sviestas turi būti atšaldytas. Uždenkite sviestą tešla, išlyginkite kraštus taip, kad tešla nepersidengtų. Gautą voką iškočiokite į stačiakampio formą. Sulenkite tešlą taip, kad apačia uždengtų trečdalį, ir palikite valandą pastovėti šaldytuve.
Žingsnis 4
Iš šaltos tešlos kočėlu iškočiokite stačiakampį, tada tešlą sulenkite į kvadratą, kaip ir anksčiau. Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą. Tada vėl padarykite tą patį ir palikite tešlą šaldytuve per naktį.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą išlyginkite stačiakampio formos kočėlu ir iš jos suformuokite trikampius. Kiekvieno gabalėlio pagrinde išpjaukite maždaug 1 cm ilgio įpjovą. Tešlą perlenkite, kad susidarytų pusmėnulis. Aptepkite pusmėnulius žalio kiaušinio mišiniu, palaikykite juos šiltoje vietoje 30 minučių, tada dar kartą aptepkite kiaušiniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 180 °C ir palikite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Perpjaukite kruasaną išilgai ir sudėkite į jį įdarą.
Kategorijos