Kiaušinių kruasanas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kiaušinių kruasanas

Kruasanas yra garsus prancūziškas skanėstas, paprastai valgomas per pusryčius. Kruasanai būna ir be įdaro, ir su įvairiais įdarais - kumpiu ir sūriu, fetos sūriu, įvairiais kremais, uogienėmis. Šis naminio kruasano su kiaušiniu, šonine ir avokadu receptas jus nustebins ir pradžiugins.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
344 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sudėkite miltus ir mieles ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir pieną ir išminkykite iki tešlos konsistencijos. Tada sudėkite sviestą ir toliau maišykite. Uždenkite pergamentu ir palikite šiltoje vietoje 6-12 valandų.

Žingsnis 2

Tarp pergamento sluoksnių dėkite 285 g riebaus sviesto ir iškočiokite 1-1,5 cm storio 20*20 cm lygiakraštį kvadratą.

Žingsnis 3

Paruoštą tešlą atsargiai padėkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Išlyginkite kočėlu 20-25 cm ilgio gabalėlius, pašalinkite miltų perteklių. Ant tešlos viršaus uždėkite sviesto sluoksnį. Sviestas turi būti atšaldytas. Uždenkite sviestą tešla, išlyginkite kraštus taip, kad tešla nepersidengtų. Gautą voką iškočiokite į stačiakampio formą. Sulenkite tešlą taip, kad apačia uždengtų trečdalį, ir palikite valandą pastovėti šaldytuve.

Žingsnis 4

Iš šaltos tešlos kočėlu iškočiokite stačiakampį, tada tešlą sulenkite į kvadratą, kaip ir anksčiau. Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą. Tada vėl padarykite tą patį ir palikite tešlą šaldytuve per naktį.

Žingsnis 5

Paruoštą tešlą išlyginkite stačiakampio formos kočėlu ir iš jos suformuokite trikampius. Kiekvieno gabalėlio pagrinde išpjaukite maždaug 1 cm ilgio įpjovą. Tešlą perlenkite, kad susidarytų pusmėnulis. Aptepkite pusmėnulius žalio kiaušinio mišiniu, palaikykite juos šiltoje vietoje 30 minučių, tada dar kartą aptepkite kiaušiniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 180 °C ir palikite dar 10 minučių.

Žingsnis 6

Perpjaukite kruasaną išilgai ir sudėkite į jį įdarą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos