Publikavimo data: 2024-09-17
Kiaušinių lukštų želė
Kiaušinių lukštų želė - tai patiekalas, galintis papuošti šventę bet kokia proga. Suaugusiesiems galite pagaminti mėsos, grybų ir daržovių įdarą. Vaikams galite pasiūlyti uogų arba vaisių želė. Sunkiausia yra paruošti kiaušinių lukštus. Įdarui skirtus kiaušinius reikėtų imti didelius, su jais patogiau dirbti. Prieš pripildant lukštų formą būtina kruopščiai nuplauti ir išdžiovinti. Uogas želė geriau imti nedideles. Pavyzdžiui, mėlynių arba spanguolių.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių lukštus. Viršutinėje susiaurėjusioje kiaušinių dalyje atsargiai padarykite nedideles skylutes, dantų krapštuku pradurkite trynius ir išpilkite turinį. Kruopščiai nuplaukite lukštus po tekančiu vandeniu ir palikite išdžiūti.
Žingsnis 2
Kol kiaušinių lukštai džiūsta, pasigaminkite želė. Ištirpinkite vaisių želė pagal instrukcijas. Želatiną ištirpinkite stiklinėje vandens ir palaukite, kol išbrinks. Tada kaitinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite pagrindus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Užpildykite kiaušinių lukštus. Į lukštų vidų įdėkite kelias uogas ir užpildykite želė ir vaisių mišiniu. Įdėkite į kiaušinių dėžutę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos