Publikavimo data: 2024-04-05
Kiaušinių užkandis su menkės kepenėlėmis
Kiaušiniai, įdaryti menkės kepenėlėmis - paprasto ir ekonomiško užkandžio receptas, kuris tiks bet kokios progos šventei. Pirkdami kiaušinius parduotuvėje atkreipkite dėmesį į galiojimo datą: jei kiaušiniai sudėti ir supakuoti ne anksčiau kaip prieš 7 dienas, tikimybė įsigyti pasenusią prekę yra minimali. Taip pat patartina indelius laikyti šaldymo spintose, o ne tiesiog eksponuoti juos lentynoje. Lukštai turi būti matiniai ir be įtrūkimų.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius įdarui. Kiekvieną kiaušinį perpjaukite pusiau ir atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną. T. y. lengvai pakepinkite ant vidutinės ugnies, kad aliejus sugertų jo spalvą ir aromatą. Svogūnai turi ne iškepti, o tapti šiek tiek minkšti. Susmulkinkite menkės kepenėles. Sutrinkite kiaušinių trynius. Paruoštus produktus sudėkite į gilų indą, įpilkite majonezo ir konservuoto aliejaus. Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Toliau pilkite kiaušinius. Šaukšteliu į kiekvieną kiaušinio puselę įdėkite paruošto įdaro ir tolygiai paskirstykite po visą kiaušinio paviršių."
Kategorijos