Publikavimo data: 2024-03-23
Kiniški kepti agurkai
Dauguma mūsų įpratę agurkus valgyti tik šviežius. Jų dedame į įvairius šaltus užkandžius ir salotas. Idėja kepti agurkus gali atrodyti keista, tačiau mes kepame cukinijas, o jos yra artimos agurkų giminaitės. Siūlome jums paruošti keptus agurkus kinišku stiliumi. Jie bus traškūs, sultingi ir pikantiški. Toks užkandis yra mažai kaloringas ir nepakenks figūrai. Kepti agurkai tikrai patiks azijietiškų patiekalų mėgėjams.
Žingsnis 1
Pašalinkite agurkų galus ir supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Nusausinkite agurkų griežinėlius popieriniu rankšluosčiu, kad pasišalintų drėgmės perteklius.
Žingsnis 2
Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais, o česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 3
Agurkų griežinėlius apvoliokite krakmole.
Žingsnis 4
Įkaitinkite augalinį aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Į aliejų sudėkite česnakus ir aitriąsias paprikas ir kepkite 1 minutę. Česnakas ir pipirai suteiks aliejui skonio ir aromato.
Žingsnis 5
Agurkus suberkite į įkaitintą aštrų aliejų ir kepkite 2-3 minutes, kol jie taps traškūs ir auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Virtus agurkus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Žingsnis 7
Patiekalą apšlakstykite sojų padažu, papuoškite sezamo sėklomis ir smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos