Publikavimo data: 2025-08-18
"Kisel" ant pieno 1,5%
Pieno kisielius būna labai švelnus ir lengvas. Kartu jis yra gana maistingas, nors ir turi nedaug kalorijų. Tai geras pasirinkimas popietiniam užkandžiui ar pavakariams. Jis patiekiamas šaltas ir derinamas su įvairiais priedais. Pavyzdžiui, sluoksniuotas su vaisių uogienėmis, papuoštas šokolado drožlėmis arba apibarstytas chia sėklomis.
Žingsnis 1
Paruoškite krakmolo mišinį. Ištirpinkite bulvių krakmolą pusėje puodelio pieno. Gerai išmaišykite, sutrupinkite visus gumulėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Į kitą pusę stiklinės pieno įmaišykite cukrų, supilkite pieną į puodą, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Atsargiai supilkite krakmolo mišinį. Ant silpnos ugnies virkite kisielių 5 minutes. Nuimkite puodą nuo viryklės ir atvėsinkite gėrimą iki norimos temperatūros.
Kategorijos