Publikavimo data: 2025-08-20
Kiselis ant ruginių miltų
Ruginių miltų kisielius, kuris čia naudojamas kaip tirštiklis, gaunamas tirštas ir labai sotus, bet kartu mažai kaloringas. Dažniausiai toks kisielius valgomas karštas, o prieš patiekiant jis aptepamas sviestu. Kaip pagrindą galima imti bet kokius vaisius ir uogas, įskaitant šaldytus. Prie deserto tiks šviežios uogos, riešutai arba cinamonas.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pagrindą. Slyvas užpilkite vandeniu, suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 min. Išsijokite ruginius miltus ir atskieskite juos šiltu vandeniu. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Į vaisių sirupą plona srovele supilkite atskiestus miltus. Mišinį užvirinkite. Išjunkite viryklę ir supilkite grietinę į dubenėlius.
Kategorijos