Publikavimo data: 2025-08-20
Kiselis dėl 1 % pieno
Kiselis yra tirštas gėrimas, pagamintas iš krakmolo. Yra daugybė jo paruošimo variantų - kiselis gaminamas iš uogų, vaisių, grūdų ar pieno. Šiame recepte neriebus pienas sumaišomas su kakava, krakmolu, cukrumi ir vanile. Rezultatas - skanus ir sveikas pieno ir šokolado desertas. Jį galima papuošti bet kokiais smulkintais riešutais pagal skonį - pavyzdžiui, žemės riešutais, migdolais ar lazdyno riešutais.
Žingsnis 1
Užvirinkite pieną. Supilkite likusį pieną į puodą, pastatykite jį ant viryklės ir palaukite, kol užvirs. Į puodą su pienu suberkite cukrų ir kakavą su vanile, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite košę. Pamažu supilkite krakmolą ir pieną į košę, vis pamaišydami keptuvės turinį. Virkite košę ant silpnos ugnies, kol ji sutirštės, bet neužvirkite. Nukelkite puodą nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms.
Kategorijos