Publikavimo data: 2025-08-17
Kiselis su aviečių džemu
Švelnus ir lengvas kisielius iš aviečių uogienės su mėtų lapeliais patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Šviežių aviečių arba uogienės pagrindu pagamintas gėrimas yra vienas populiariausių. Nepaisant to, kad uogienė termiškai apdorojama, ji išlaiko daug naudingų savybių. Patiekalas pasižymi antipiretiniu poveikiu, jį naudinga vartoti ligos metu. Uogos taip pat lėtina senėjimą ir mažina akių įtampą.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pagrindą. Įdėkite į patogų indą ir sutrinkite aviečių uogienę, kad pašalintumėte grūdelius. Ant viryklės pastatykite puodą, supilkite vandenį ir įjunkite didelę kaitrą. Kai užvirs, sudėkite trintą uogienę, cukrų ir išmaišykite. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Pamažu įmaišykite krakmolą į kisielių nuolat maišydami. Palikite gėrimą ant viryklės 2 minutėms, tada nuimkite grietinę nuo ugnies.
Kategorijos