Kiselis su ryžių miltais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kiselis su ryžių miltais

Ryžių kiselį galima vadinti ryžių košės alternatyva, tačiau jis paruošiamas daug greičiau. Ryžių miltai nuo kitų rūšių miltų skiriasi savo sudėtimi. Juose yra daugiau kaip 80 % krakmolo, riebalų kiekis, palyginti su kvietiniais miltais, yra perpus mažesnis, o glitimo visiškai nėra. Ryžių miltus rūgpieniui galima pasiruošti savarankiškai, sumalant išmirkytus ir išdžiovintus grūdus blenderiu arba kavos malūnėliu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Kiselis su ryžių miltais Žingsnis 1
Toliau ruoškite grietinę. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Suberkite ryžių miltus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Virkite kisielių 10-12 minučių, nuolat maišydami. Per tą laiką jis taps tirštas ir tirštas.

Žingsnis 2

Kiselis su ryžių miltais Žingsnis 2
Įberkite cukraus. Į puodą su ryžių grietine įberkite įprasto ir vanilinio cukraus. Kiekį reguliuokite pagal savo skonio pageidavimus. Ryžių kisielių virkite dar 2-4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos