Publikavimo data: 2025-08-18
Kiselis su ryžių miltais
Ryžių kiselį galima vadinti ryžių košės alternatyva, tačiau jis paruošiamas daug greičiau. Ryžių miltai nuo kitų rūšių miltų skiriasi savo sudėtimi. Juose yra daugiau kaip 80 % krakmolo, riebalų kiekis, palyginti su kvietiniais miltais, yra perpus mažesnis, o glitimo visiškai nėra. Ryžių miltus rūgpieniui galima pasiruošti savarankiškai, sumalant išmirkytus ir išdžiovintus grūdus blenderiu arba kavos malūnėliu.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite grietinę. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Suberkite ryžių miltus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Virkite kisielių 10-12 minučių, nuolat maišydami. Per tą laiką jis taps tirštas ir tirštas.
Žingsnis 2
Įberkite cukraus. Į puodą su ryžių grietine įberkite įprasto ir vanilinio cukraus. Kiekį reguliuokite pagal savo skonio pageidavimus. Ryžių kisielių virkite dar 2-4 minutes.
Kategorijos