Publikavimo data: 2025-08-17
Kiselis su uogiene
Iš uogienės pagamintas kisielius yra dar skanesnis, saldesnis ir ryškesnis nei iš šviežių uogų. Gėrimas gaunasi nelabai klampus, jame gerai jaučiamas subtilus mėlynių skonis. Tokį kisielių galima paruošti ne tik iš uogų, bet ir iš vaisių uogienės. Kiselis teigiamai veikia žarnyno mikroflorą. Jis taip pat lėtina riebalų įsisavinimo į organizmą procesą, todėl į kraują patenka mažiau cholesterolio.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti kiselį. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens ir sudėkite uogienę. Kruopščiai išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirus virkite 5 minutes. Sumaišykite citrinos rūgštį su 1 šaukšteliu vandens ir įmaišykite į būsimą kisielių.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą ir 0,5 puodelio vandens. Kruopščiai išmaišykite. Būsimą grietinę perkoškite per sietelį arba marlę ir sudėkite atgal ant viryklės. Palaipsniui supilkite į ją krakmolą ir išmaišykite. Užvirinkite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos