Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinė ispaniškos tortilijos versija su svogūnais, kiaušiniais ir bulvėmis
Bulvių ir kiaušinių tortilija - puiki galimybė sočiai papusryčiauti. Minimalus ingredientų kiekis ir maksimalus energijos kiekis darbo dienai.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite kąsnio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 3
Karštoje keptuvėje augaliniame aliejuje maždaug minutę pakepinkite svogūną. Karštis turi būti šiek tiek aukštesnis nei vidutinis.
Žingsnis 4
Sudėkite bulves į keptuvę ir išmaišykite. Kartais pamaišydami kepkite bulves apie 10-15 minučių ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė ugnies.
Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai išmaišykite plaktuvu, kol kiaušinio trynys ir baltymas susijungs. Kai bulvės apskrus, supilkite kiaušinius į keptuvę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite 6-7 minutes.
Žingsnis 6
Mentele apeikite beveik iškepusios tortilijos kraštus (tekstūra turi būti tvirta, bet su skystu paviršiumi) ir atskirkite ją nuo keptuvės dugno. Tada keptuvę uždenkite tinkamo dydžio lėkšte ir vienu vikriu judesiu apverskite tortiliją ant jos. Grąžinkite tortiliją į keptuvę kita puse ir dar porą minučių kepkite ant vidutinės ugnies.
Kategorijos