Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinė kepta pica su dešra, sūriu ir alyvuogėmis
Picos istorija siekia senus laikus. Pirmieji šio gaminio tipai buvo plokštainiai su įdarais. Pirmoji šiuolaikinė pica buvo pagaminta Neapolyje XVIII a., į fokakčią pridėjus pomidorų. Picos privalumai yra tai, kad beveik kiekvieno patiekalo įdarų sudėtyje yra pomidorų ir sūrio. Pomidoruose yra lipolino, kuris suteikia pomidorams sodrią spalvą, juose gausu antioksidantų ir padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, įpilkite linų sėmenų aliejaus ir įkaitinkite. 1 minutę pakepinkite česnaką ir išimkite iš keptuvės. Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Makaronus 1 minutę kaitinkite ant silpnos ugnies, maišydami. Supilkite vandenį, druską, cukrų, bazilikus ir išmaišykite. Padažą virkite ant silpnos ugnies 7 minutes.
Žingsnis 3
Miltus persijokite į dubenį, suberkite mieles, druską ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, supilkite vandenį ir aliejų, išmaišykite ir rankomis išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į apvalų lakštą, patepkite alyvuogių aliejumi, tada kečupu ir pomidorų padažu. Sudėkite dešrą, tada kumpį, saldžiąsias paprikas ir pomidorus.
Žingsnis 5
Pašaukite picą į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada picą išimkite ir ant viršaus sudėkite alyvuoges, alyvuoges ir pabarstykite sūriu. Siųskite ją atgal kepti dar 15 minučių.
Kategorijos