Klasikinė lazanija receptas pagrindine nuotrauka

Klasikinė lazanija receptas

Lazanija - italų virtuvės legenda. Lazanija gaminama iš specialių plokščių lakštų formos makaronų. Yra daug šio patiekalo rūšių, tačiau klasikinis variantas yra lazanija su jautiena. Jai paruošti naudojami du padažai: kreminis bešamelio ir pomidorų ir mėsos bolonijos padažas, kurie tepami ant makaronų lakštų. Sūris taip pat labai svarbus: dėl ryškaus kreminio skonio lazanijai tradiciškai pasirenkamas parmezanas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
Balti sportbačiai

Žingsnis 1

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 1
Išmatuokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite smulkia arba stambia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 2
Pirmiausia reikia pasigaminti Bolonijos padažą. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Sutrinkite česnako skilteles plokščiąja peilio puse ir suberkite jas į keptuvę, kepkite 1 minutę. Aliejus turėtų įgauti česnakų skonį. Įmeskite maltą jautieną ir kepkite ją 5 minutes ant vidutinės ugnies. Druska ir pipirai.Užuot įdėję visą česnaką, išspauskite jį česnakų spaustuku. Į Bolonijos padažą taip pat galite įdėti susmulkintų svogūnų, morkų ir salierų stiebų.

Žingsnis 3

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 3
Kai maltinukai apkeps iki pusės, supilkite pomidorų padažą. Įpilkite pusę puodelio švaraus vandens. Išmaišykite. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Palikite Bolonijos padažą troškintis apie 20-30 min. vietoj pomidorų padažo galite naudoti pomidorų pastą arba smulkintus pomidorus, o jei padažas rūgštus, įberkite šiek tiek cukraus - jis neutralizuos rūgštingumą.

Žingsnis 4

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 4
Kol verda Bolonijos padažas, paruoškite antrąjį padažą - bešamelį. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 5

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 5
Suberkite miltus ir 1-2 minutes maišykite medine mentele. Miltai turi susijungti su ištirpintu sviestu, kad susidarytų auksinė, elastinga masė.

Žingsnis 6

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 6
Supilkite pieną ir maišykite, kol miltai ištirps. Padažą lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Bešamelis turėtų šiek tiek sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Turėtumėte gauti kreminį padažą, kurio konsistencija primins skystą grietinę.

Žingsnis 7

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 7
Dabar reikia surinkti lazaniją. Kepimo formą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Ant dugno supilkite šiek tiek bešamelio padažo.

Žingsnis 8

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 8
Priklausomai nuo formos dydžio ir porcijų skaičiaus, makaronų lakštus sudėkite vienu sluoksniu ant bešamelio.Galite naudoti sausus makaronus. Taip pat galite juos prieš tai 15 minučių pamirkyti kambario temperatūros vandenyje. Tai sutrumpins lazanijos kepimo orkaitėje laiką.

Žingsnis 9

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 9
Ant makaronų plonu sluoksniu užtepkite Bolonijos padažo.

Žingsnis 10

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 10
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 11

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 11
Viską vėl užpilkite bešamelio padažu ir pakartokite minėtus sluoksnius.

Žingsnis 12

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 12
Vidutiniškai turėtų būti 4-5 sluoksniai. Viršutiniam sluoksniui ant tarkuoto sūrio sudėkite makaronų lakštus, užpilkite bešamelio padažu ir vėl pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 13

Klasikinė lazanija receptas Žingsnis 13
Pašaukite lazaniją į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių. Supjaustykite lazaniją porcijomis. Mėgaukitės.
Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, kepti patiekalai, klasika, bendri alergenai, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, lazanija, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, lazanija su malta namine lazanija