Lazanija - italų virtuvės legenda. Lazanija gaminama iš specialių plokščių lakštų formos makaronų. Yra daug šio patiekalo rūšių, tačiau klasikinis variantas yra lazanija su jautiena. Jai paruošti naudojami du padažai: kreminis bešamelio ir pomidorų ir mėsos bolonijos padažas, kurie tepami ant makaronų lakštų. Sūris taip pat labai svarbus: dėl ryškaus kreminio skonio lazanijai tradiciškai pasirenkamas parmezanas.
Žingsnis 1
Išmatuokite visus ingredientus. Sūrį sutarkuokite smulkia arba stambia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia reikia pasigaminti Bolonijos padažą. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite alyvuogių aliejų. Sutrinkite česnako skilteles plokščiąja peilio puse ir suberkite jas į keptuvę, kepkite 1 minutę. Aliejus turėtų įgauti česnakų skonį. Įmeskite maltą jautieną ir kepkite ją 5 minutes ant vidutinės ugnies. Druska ir pipirai.Užuot įdėję visą česnaką, išspauskite jį česnakų spaustuku. Į Bolonijos padažą taip pat galite įdėti susmulkintų svogūnų, morkų ir salierų stiebų.
Žingsnis 3
Kai maltinukai apkeps iki pusės, supilkite pomidorų padažą. Įpilkite pusę puodelio švaraus vandens. Išmaišykite. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Palikite Bolonijos padažą troškintis apie 20-30 min. vietoj pomidorų padažo galite naudoti pomidorų pastą arba smulkintus pomidorus, o jei padažas rūgštus, įberkite šiek tiek cukraus - jis neutralizuos rūgštingumą.
Žingsnis 4
Kol verda Bolonijos padažas, paruoškite antrąjį padažą - bešamelį. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 5
Suberkite miltus ir 1-2 minutes maišykite medine mentele. Miltai turi susijungti su ištirpintu sviestu, kad susidarytų auksinė, elastinga masė.
Žingsnis 6
Supilkite pieną ir maišykite, kol miltai ištirps. Padažą lengvai pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Bešamelis turėtų šiek tiek sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Turėtumėte gauti kreminį padažą, kurio konsistencija primins skystą grietinę.
Žingsnis 7
Dabar reikia surinkti lazaniją. Kepimo formą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Ant dugno supilkite šiek tiek bešamelio padažo.
Žingsnis 8
Priklausomai nuo formos dydžio ir porcijų skaičiaus, makaronų lakštus sudėkite vienu sluoksniu ant bešamelio.Galite naudoti sausus makaronus. Taip pat galite juos prieš tai 15 minučių pamirkyti kambario temperatūros vandenyje. Tai sutrumpins lazanijos kepimo orkaitėje laiką.
Žingsnis 9
Ant makaronų plonu sluoksniu užtepkite Bolonijos padažo.
Žingsnis 10
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 11
Viską vėl užpilkite bešamelio padažu ir pakartokite minėtus sluoksnius.
Žingsnis 12
Vidutiniškai turėtų būti 4-5 sluoksniai. Viršutiniam sluoksniui ant tarkuoto sūrio sudėkite makaronų lakštus, užpilkite bešamelio padažu ir vėl pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 13
Pašaukite lazaniją į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių. Supjaustykite lazaniją porcijomis. Mėgaukitės.