Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija su Bešamelio padažu
Bešamelio padažas - tai klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas, kuris dabar naudojamas kaip priedas prie lazanijos ir kitų garsių patiekalų. Įdomu tai, kad jį galima pasigaminti namuose iš nebrangių ingredientų. Itališka lazanija kartu su prancūzišku padažu sudaro neįprastą sąjungą, kuri palieka malonų kreminį pomidorų poskonį.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite pomidorus ir, kai mėsa apkeps, sudėkite juos į keptuvę. Smulkiai supjaustykite bazilikus ir petražoles ir suberkite į faršą, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite ir gerai išmaišydami pakepinkite. Palaukite, kol mišinys taps vientisas, be gumuliukų. Atsargiai supilkite pieną ir palaukite, kol užvirs. Tada pagal skonį įberkite druskos ir muskato riešuto, išmaišykite. Virkite maišydami, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją. Ant formos dugno sudėkite padažą, tada lazanijos lakštus, kad jie visiškai padengtų padažą. Ant viršaus sudėkite maltą mėsą ir pabarstykite tarkuota mocarela bei parmezanu. Sluoksnius kartokite, kol baigsis maltos mėsos ir lakštų sluoksniai. Galiausiai viską užpilkite padažu ir gausiai pabarstykite sūriu. Kepkite lazaniją 45 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos