Lasagne orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Lasagne orkaitėje

Itališka lazanija - tikras šalies gidas, nes kiekvienas regionas ją gamina savaip. Garsiausias lazanijos variantas - su mėsos ragu "Bolognese" - gaminamas, kaip rodo pavadinimas, Bolonijoje. Pirmieji lazanijos receptai pasirodė dar XIII amžiuje. Tiesa, tuo metu pomidorai Europoje dar nebuvo žinomi, vadinasi, pradininkai apsieidavo be jų. Tačiau dabar pomidorai aktyviai naudojami kaip Bolonijos padažo sudedamoji dalis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lasagne orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite. Daržoves maišydami kepkite apie 3-4 minutes. Į daržoves sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 15-20 minučių, kol paruduos.

Žingsnis 2

Lasagne orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų pastą. Nuluptus pomidorus supjaustykite į 3-4 dalis ir susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Sudėkite pomidorų tyrę į maltą mėsą ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis. Mėsos troškinį troškinkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.

Žingsnis 3

Lasagne orkaitėje Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Po 1 minutės į mišinį supilkite pieną ir dar kartą gerai išmaišykite. Palaukite, kol padažas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar kelias minutes, kol pradės tirštėti.

Žingsnis 4

Lasagne orkaitėje Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Kepimo skardą ar formą patepkite aliejumi ir tolygiu sluoksniu paskirstykite dalį padažo po visą paviršių. Tada sudėkite lazanijos lakštus, dar kartą patepkite juos padažu ir sudėkite dalį maltos mėsos. Sluoksnius kartokite tol, kol baigsis maltos mėsos ir lakštų atsargos. Pabaigoje lazaniją gerai aptepkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite lazaniją 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos