Publikavimo data: 2024-05-26
Lasagne orkaitėje
Itališka lazanija - tikras šalies gidas, nes kiekvienas regionas ją gamina savaip. Garsiausias lazanijos variantas - su mėsos ragu "Bolognese" - gaminamas, kaip rodo pavadinimas, Bolonijoje. Pirmieji lazanijos receptai pasirodė dar XIII amžiuje. Tiesa, tuo metu pomidorai Europoje dar nebuvo žinomi, vadinasi, pradininkai apsieidavo be jų. Tačiau dabar pomidorai aktyviai naudojami kaip Bolonijos padažo sudedamoji dalis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite. Daržoves maišydami kepkite apie 3-4 minutes. Į daržoves sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 15-20 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų pastą. Nuluptus pomidorus supjaustykite į 3-4 dalis ir susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Sudėkite pomidorų tyrę į maltą mėsą ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis. Mėsos troškinį troškinkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Po 1 minutės į mišinį supilkite pieną ir dar kartą gerai išmaišykite. Palaukite, kol padažas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar kelias minutes, kol pradės tirštėti.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Kepimo skardą ar formą patepkite aliejumi ir tolygiu sluoksniu paskirstykite dalį padažo po visą paviršių. Tada sudėkite lazanijos lakštus, dar kartą patepkite juos padažu ir sudėkite dalį maltos mėsos. Sluoksnius kartokite tol, kol baigsis maltos mėsos ir lakštų atsargos. Pabaigoje lazaniją gerai aptepkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite lazaniją 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos