Publikavimo data: 2024-05-26
Lazanija mikrobangų krosnelėje
Yra daugybė lazanijos variantų. Galite improvizuoti ne tik su tešla ir įdarais, bet ir su gaminimo būdu. Žinoma, tradiciškiausias ir labiausiai paplitęs yra orkaitėje. Tačiau jei orkaitės neturite, lazaniją galite gaminti mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelėje troškintos lazanijos skonis gali šiek tiek skirtis nuo to, prie kurio esate įpratę, tačiau vis dėlto ji išlieka apetitiška ir sultinga.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite per presą. Sumaišykite faršą su svogūnais, česnakais ir druska, dėkite į mikrobangų krosnelę didžiausiu galingumu. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų padažą. Išvirkite pomidorus, nulupkite odelę ir sutrinkite trintuvu iki skysto pavidalo. Sumaišykite su pomidorų pasta. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, suberkite į pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Sumaišykite pomidorų ir sūrio padažą su faršu, siųskite į mikrobangų krosnelę didžiausiu galingumu 5 minutėms.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlės padažą. Sumaišykite pieną, jogurtą, grietinėlę ir muskatą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite lazaniją. Lazanijos formą ištepkite sviestu. Ant dugno sudėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus lygiu sluoksniu sudėkite pusę maltos mėsos. Sluoksnius pakartokite. Užpilkite grietinėlės padažu. Uždenkite dangčiu. Kepkite mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu 25 minutes.
Kategorijos