Publikavimo data: 2024-05-26
Naminė lazanija su malta mėsa
Malta mėsa yra pagrindinė klasikinės itališkos lazanijos sudedamoji dalis. Tai gali būti vištiena, kiauliena arba jautiena, tačiau kartais naudojama ir kitų rūšių mėsa, kad patiekalas būtų originalesnis. Naminė lazanija tinka ir šventiniam vakarui, ir šeimos vakarienei: jai nereikia papildomo garnyro ir ji yra labai soti.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Supjaustykite jautieną mažais gabalėliais ir pertrinkite juos per mėsmalę. Tada smulkiais gabalėliais supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į jį mėsą bei svogūnus. Maišydami kepkite 5 minutes. Tada įberkite bazilikų, druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų įdarą. Paruoštus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą. Smulkiai supjaustykite česnaką. Sumalkite ingredientus iki vientisos masės. Sudėkite mišinį į maltinuką, supilkite pomidorų pastą ir viską kartu troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Išmaišykite ir kelias minutes pakepinkite. Tada dalimis supilkite pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Virkite, kol padažas sutirštės, nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Paruoškite lazaniją. Ištepkite formą alyvuogių aliejumi ir ant dugno paskirstykite pusę padažo. Ant viršaus sluoksniuokite lazanijos lakštus ir maltą mėsą. Viršutinį lazanijos lakštą užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite lazaniją apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos