Publikavimo data: 2023-09-14
Lazanija su bolognese padažu
Žingsnis 1
sutarkuokite sūrį smulkia tarka. Iš anksto atšildykite farša. Paruoškite kepimo formą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Pagaminkite klasikinį bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišykite, kol ištirps gumulėliai. Toliau maišykite ir supilkite pieną. Padažą užvirinkite, įberkite muskato riešuto ir nukelkite nuo viryklės. Apytikslė virimo trukmė - 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsos padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite faršą, kol mėsa bus pusiau iškepusi, 7-10 minučių. Tada supilkite jau paruoštą Bolonijos padažą. Pagal skonį įberkite prieskonių ir troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek bešamelio padažo. Paskirstykite jį ant dugno. Tada išdėliokite lazanijos lakštus. Ant jų užpilkite mėsos padažą ir pabarstykite sūriu. Tada vėl užpilkite bešamelio. Procedūras kartokite pakaitomis, kol baigsis produktai. Viršų pabarstykite sūriu. Palikite 10 minučių pailsėti. Tada 35 minutes pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Namuose paruoštą skanią lazaniją su malta mėsa supjaustykite mažomis porcijomis. Perkelkite į lėkštes. Patiekite šiek tiek atvėsintą.
Kategorijos