Publikavimo data: 2024-06-12
Klasikinė nuga
Klasikinis riešutų receptas reiškia rytietiško skanėsto su riešutais ruošimą. Jie gali būti bet kokios rūšies. Dažniausiai naudojamos pistacijos, migdolai, lazdyno riešutai. Natūralus medus taip pat yra privalomas komponentas. Jis gali būti tiek skystas, tiek cukruotas. Yra dviejų rūšių nugos - baltosios ir tamsiosios. Pirmoji gaminama iš plaktų kiaušinių trynių. Antrojo pagrindą sudaro karamelizuotas cukrus ir kakava.
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, sudėkite medų ir gliukozę, įjunkite ugnį iki galo. Užvirus virkite lygiai 11 minučių. Svarbu nepraleisti momento, kai sirupas sutirštėja, bet dar nėra karamelizuotas.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite riešutais. Įkaitinkite orkaitę iki 150-180 laipsnių, suberkite migdolus į kepimo skardą ir palikite 5-7 minutes pašilti. Tada palikite riešutus išjungtoje orkaitėje.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaušinių baltymus. Maišytuvu plakite baltymus su druska, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 4
Paruoškite riešutus. Karštą sirupą plonai supilkite į baltymų putas, įmaišykite vanilės. Visą laiką plakite, procedūrą tęskite 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Suformuokite riešutus. Sudėkite šiltus riešutus į riešutų masę ir atsargiai išmaišykite. Stačiakampę formą išklokite maistine plėvele. Dėkite vaflį po vaflio vieną ant kito, kiekvieną ištepdami riešutais. Uždenkite vaflių lakštu ir 6-8 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos