Klasikinė silkė po kailiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Klasikinė silkė po kailiniais

Šio patiekalo istorija siekia Skandinavijos kraštus. Būtent jie nuo seno garsėja gardžiausiomis žuvimis. 1951 m. Norvegijos kulinarijos knygose yra salotos su silke, labai primenančios šiandien pažįstamą silkę po kailiu. Yra ir angliškas šio patiekalo analogas. Mūsų šalyje silkė po kailiniais atsirado tik praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Tačiau iki šių dienų šis patiekalas užima garbingą vietą ant bet kurio šventinio stalo. Įdomiu ingredientų deriniu ir skonio unikalumu jis tebedžiugina nuo vaikystės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė silkė po kailiniais Žingsnis 1
Į lėkštę pirmiausia sudėkite bulves, tada silkę, pabarstykite svogūnais ir užtepkite majonezo tinklelį.

Žingsnis 2

Klasikinė silkė po kailiniais Žingsnis 2
Paskleiskite morkų ir majonezo sluoksnį. Atvėsusį sviestą sutarkuokite ant grotelių.

Žingsnis 3

Klasikinė silkė po kailiniais Žingsnis 3
Salotas paskirstykite sluoksniais taip: kiaušinio baltymas, majonezas, burokėliai, majonezas, trynys. Viršų storai aptepkite majonezu ir papuoškite žolelėmis. Nusiųskite salotas į šaldytuvą pasimarinuoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
atostogos, salotos, žuvies salotos, ritinėliai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, burokėlių sezonas, jūsų receptai, silkė po kailiniais, Naujųjų metų salotos, receptų knyga, majonezo salotos, daržovių salotos, bulvių vakarienė

Kategorijos