Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikinė silkė po kailiniais
Šio patiekalo istorija siekia Skandinavijos kraštus. Būtent jie nuo seno garsėja gardžiausiomis žuvimis. 1951 m. Norvegijos kulinarijos knygose yra salotos su silke, labai primenančios šiandien pažįstamą silkę po kailiu. Yra ir angliškas šio patiekalo analogas. Mūsų šalyje silkė po kailiniais atsirado tik praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Tačiau iki šių dienų šis patiekalas užima garbingą vietą ant bet kurio šventinio stalo. Įdomiu ingredientų deriniu ir skonio unikalumu jis tebedžiugina nuo vaikystės.
Žingsnis 1
Į lėkštę pirmiausia sudėkite bulves, tada silkę, pabarstykite svogūnais ir užtepkite majonezo tinklelį.
Žingsnis 2
Paskleiskite morkų ir majonezo sluoksnį. Atvėsusį sviestą sutarkuokite ant grotelių.
Žingsnis 3
Salotas paskirstykite sluoksniais taip: kiaušinio baltymas, majonezas, burokėliai, majonezas, trynys. Viršų storai aptepkite majonezu ir papuoškite žolelėmis. Nusiųskite salotas į šaldytuvą pasimarinuoti.
Kategorijos