Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa
Įdarytos paprikos yra daugelio Rytų Europos šalių - Moldovos, Bulgarijos, Rumunijos, Ukrainos ir Gruzijos - nacionalinis patiekalas. Tai nesudėtingas ir skanus patiekalas, pasižymintis kulinarine estetika ir nuostabiu skoniu. Paprikų įdaras gali būti labai įvairus - grybai, kumpis, daržovės ir klasikinis tradicinis - malta mėsa su ryžiais. Malta mėsa taip pat gali būti įvairių rūšių - švelni vištiena arba sotūs jautienos ar kiaulienos patiekalai.
Žingsnis 1
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Nuvalytas ir nuplautas morkas ir svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, morkas. Įpilkite pomidorų sulčių, druskos ir pipirų. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Sumaišykite ją su ryžiais ir šaukšteliu dėkite įdarą į paprikas.
Žingsnis 4
Sudėkite paprikas į gilią keptuvę įdaru į viršų, užpilkite pomidorų padažu.
Žingsnis 5
Nuluptas bulves supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į puodą su paprikomis. Troškinkite patiekalą ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Kategorijos