Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa

Įdarytos paprikos yra daugelio Rytų Europos šalių - Moldovos, Bulgarijos, Rumunijos, Ukrainos ir Gruzijos - nacionalinis patiekalas. Tai nesudėtingas ir skanus patiekalas, pasižymintis kulinarine estetika ir nuostabiu skoniu. Paprikų įdaras gali būti labai įvairus - grybai, kumpis, daržovės ir klasikinis tradicinis - malta mėsa su ryžiais. Malta mėsa taip pat gali būti įvairių rūšių - švelni vištiena arba sotūs jautienos ar kiaulienos patiekalai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa Žingsnis 1
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Nuvalytas ir nuplautas morkas ir svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, morkas. Įpilkite pomidorų sulčių, druskos ir pipirų. Troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Sumaišykite ją su ryžiais ir šaukšteliu dėkite įdarą į paprikas.

Žingsnis 4

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa Žingsnis 4
Sudėkite paprikas į gilią keptuvę įdaru į viršų, užpilkite pomidorų padažu.

Žingsnis 5

Klasikinės įdarytos paprikos su malta mėsa Žingsnis 5
Nuluptas bulves supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į puodą su paprikomis. Troškinkite patiekalą ant silpnos ugnies, kol išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos