Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikinės krabų salotos su agurkais
Krabų lazdelių ir kukurūzų salotos užima garbingą vietą tarp mėgstamiausių patiekalų - puikus bet kokios šventės priedas. Patrauklus pasirinktų produktų derinys nepaliks abejingų. Siūlau ruošti klasikinį salotų variantą, neperkrautą papildomais komponentais ir skonio akcentais.
Žingsnis 1
Nuplaukite agurkus ir prieskonines žoleles ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Kiaušinius nuplaukite ir įmeskite į šaltą vandenį, įberkite druskos, 1 minutę pavirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Svarbu kiaušinių nepervirti, kitaip baltymai taps guminiai, o trynys - pilkas.
Žingsnis 2
Kiaušinius supjaustykite batonėliais, krabų lazdeles padalykite į pluoštus (galite naudoti ir krabų mėsą). Prieš tai iš kukurūzų nuspauskite visas sultis.
Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus (jei odelė šiurkšti, geriau ją nupjauti) ir susmulkinkite žalumynus.
Žingsnis 4
Sumaišykite ingredientus ir tolygiai paskirstykite majonezą ant salotų (į majonezą galite įdėti česnako ir sūrio). Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite druskos kiekį.
Kategorijos