Publikavimo data: 2024-05-15
Klasikinės lydekos grietinėje
Žingsnis 1
Nuvalytas ir nuplautas lydekas supjaustykite 5-6 cm ilgio porcijomis, pasūdykite. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, juos taip pat pasūdykite.
Žingsnis 2
Uždenkite formą folija ir gausiai patepkite aliejumi. Į ją vienu sluoksniu sudėkite žuvį. Ant viršaus tolygiai paskirstykite dalį bulvių. Šiuos veiksmus pakartokite kelis kartus.
Žingsnis 3
Ant viryklės ištirpinkite sviestą, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite šį mišinį ant žuvies ir bulvių, ant viršaus užpilkite grietinės. Formą sandariai uždarykite dangčiu arba folija, pašaukite į 200 ℃ temperatūros orkaitę 40 minučių.
Kategorijos