Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikiniai avižiniai sausainiai iš tolokkos, su sultenėmis ir prieskoniais
Jei norite išbandyti klasikinį avižinį sausainį, pagardintą medumi ir sultenėmis, šis receptas kaip tik jums. Jame yra visų sveikų produktų, pradedant avižiniais miltais. Toks kepinys tiks bet kokia proga - prie arbatos pusryčiams, per pietus prie kompoto, vakare - prie pieno. Taip pat sausainių galima užkąsti su vaisiais arba duoti vaikams į mokyklą, vaišinti draugus. Jei į juos įdėsite mažiau cukraus, jie puikiai tiks visiems, kurie neperžengia sveikos mitybos ribų.
Žingsnis 1
Visus ingredientus, išskyrus miltus, sodą ir vandenį, sudėkite į maišytuvą ir susmulkinkite. Sudėkite mišinį į dubenį ir sutrinkite šaukštu.
Žingsnis 2
Į išplaktą masę supilkite šiltą vandenį, išmaišykite ir supilkite pusę miltų. Tada suberkite sodą, išmaišykite ir dalimis supilkite likusius miltus. Tešla turi gautis minkšta, susirinkti į rutuliuką, nelipti prie rankų ir netirpti.
Žingsnis 3
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Iš tešlos iškočiokite rutuliukus ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir šiek tiek suplokite. Kepkite 15-20 minučių. Paruošti sausainiai turi būti lengvai parudavę.
Kategorijos