Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikiniai avižinių dribsnių sausainiai
Avižiniai sausainiai yra klasikinis skanėstas, kuris per daugelį metų užkariavo milijonų žmonių širdis visame pasaulyje. Plintant sveikos mitybos kultūrai, avižiniai sausainiai tapo ypač populiarūs, nes yra ne tik skanūs, bet ir neįtikėtinai sveiki. Juose yra daug mažiau cukraus nei visuose jų broliuose, o sudėtyje esančios avižos palengvina virškinimą ir atveria besirengiantiesiems naujas nežinomas skonio ribas.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą gerai išminkykite šakute. Sudėkite vištos kiaušinį, paprastąjį ir vanilinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į gautą mišinį suberkite sodą ir persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite. Tada į tešlą suberkite avižinius dribsnius ir išminkykite rankomis.
Žingsnis 3
Iš gautos tešlos suformuokite vienodus mažus sausainius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos