Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikiniai eklerai su kremu
Eklerai būna erdvūs, su gardžiu kremu ir tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Kremui paruošti į puodą ar prikaistuvį supilkite 150 ml pieno, įberkite 250 g cukraus ir įmuškite 2 kiaušinius.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite 160 g persijotų miltų, vanilę ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 3
Atskirai užvirinkite likusius 500 ml pieno. Pieną plona srovele supilkite į miltų mišinį, nuolat maišydami, kad kiaušiniai nesusitrauktų. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir maišydami virkite kremą 12-15 minučių. Kremas turi sutirštėti ir prilipti prie plaktuvo arba lėtai lašėti. Leiskite grietinėlei šiek tiek atvėsti ir sudėkite 50 g minkšto sviesto. Grietinėlę uždenkite maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite vandenį, įberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, druskos ir 100 g sviesto. Užvirinkite ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite greitai paruoštus 150 g persijotų miltų ir mentele maišykite tešlą, kol ji pradės atsiskirti nuo keptuvės sienelių.
Žingsnis 6
Kai tešla šiek tiek atvės, po vieną įmuškite 4 kiaušinius ir kiekvieną iš jų gerai įmuškite.
Žingsnis 7
Tešlą sudėkite į maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir keliomis vienodo ilgio juostelėmis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tarp pyragaičių palikite 3-4 cm tarpus, nes jie padidės.
Žingsnis 8
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragėlius 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite klasikinius eklerus dar 30-35 minutes. Leiskite pyragaičiams atvėsti5 atidengtoje orkaitėje, kitaip jie gali suplyšti nuo staigaus temperatūros pokyčio.
Žingsnis 9
Kai pyragaičiai atvės, jų dugne padarykite mažas skylutes ir konditeriniu maišeliu su antgaliu užpildykite jas kremu.
Kategorijos