Klasikiniai eklerai su kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikiniai eklerai su kremu

Eklerai būna erdvūs, su gardžiu kremu ir tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
97 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 1
Kremui paruošti į puodą ar prikaistuvį supilkite 150 ml pieno, įberkite 250 g cukraus ir įmuškite 2 kiaušinius.

Žingsnis 2

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite 160 g persijotų miltų, vanilę ir gerai išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 3

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 3
Atskirai užvirinkite likusius 500 ml pieno. Pieną plona srovele supilkite į miltų mišinį, nuolat maišydami, kad kiaušiniai nesusitrauktų. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir maišydami virkite kremą 12-15 minučių. Kremas turi sutirštėti ir prilipti prie plaktuvo arba lėtai lašėti. Leiskite grietinėlei šiek tiek atvėsti ir sudėkite 50 g minkšto sviesto. Grietinėlę uždenkite maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė.

Žingsnis 4

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 4
Į puodą supilkite vandenį, įberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, druskos ir 100 g sviesto. Užvirinkite ir virkite 3-4 minutes.

Žingsnis 5

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 5
Supilkite greitai paruoštus 150 g persijotų miltų ir mentele maišykite tešlą, kol ji pradės atsiskirti nuo keptuvės sienelių.

Žingsnis 6

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 6
Kai tešla šiek tiek atvės, po vieną įmuškite 4 kiaušinius ir kiekvieną iš jų gerai įmuškite.

Žingsnis 7

Klasikiniai eklerai su kremu Žingsnis 7
Tešlą sudėkite į maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir keliomis vienodo ilgio juostelėmis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tarp pyragaičių palikite 3-4 cm tarpus, nes jie padidės.

Žingsnis 8

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragėlius 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite klasikinius eklerus dar 30-35 minutes. Leiskite pyragaičiams atvėsti5 atidengtoje orkaitėje, kitaip jie gali suplyšti nuo staigaus temperatūros pokyčio.

Žingsnis 9

Kai pyragaičiai atvės, jų dugne padarykite mažas skylutes ir konditeriniu maišeliu su antgaliu užpildykite jas kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos