Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle

Eklerai yra vienas iš garsiausių ir žinomiausių prancūziškų desertų, turintis tūkstančius variantų ir milijonus gerbėjų. Kiekviena šeima turi savo unikalų receptą, tačiau jis visada paremtas klasikiniu produktų deriniu. Išvertus iš prancūzų kalbos eclair - "blyksnis, žaibas", ir ne veltui. Pabandykite jį pasigaminti namuose ir jis nuo stalo dings šviesos greičiu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
286 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Puode užvirinkite pieną, įberkite druskos ir sviesto. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Į tešlą nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Kiaušinių skaičius priklauso nuo jų dydžio. Tešla turi būti minkšta, bet išlaikyti formą.

Žingsnis 2

Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle Žingsnis 2
Konditeriniu maišeliu ištepkite eklerus ant kepimo skardos. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 3

Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Mikseriu išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Paruoštu kremu konditeriniu maišeliu pripildykite eklerus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos