Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikiniai eklerai su plakta grietinėle
Eklerai yra vienas iš garsiausių ir žinomiausių prancūziškų desertų, turintis tūkstančius variantų ir milijonus gerbėjų. Kiekviena šeima turi savo unikalų receptą, tačiau jis visada paremtas klasikiniu produktų deriniu. Išvertus iš prancūzų kalbos eclair - "blyksnis, žaibas", ir ne veltui. Pabandykite jį pasigaminti namuose ir jis nuo stalo dings šviesos greičiu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Puode užvirinkite pieną, įberkite druskos ir sviesto. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps, nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Į tešlą nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Kiaušinių skaičius priklauso nuo jų dydžio. Tešla turi būti minkšta, bet išlaikyti formą.
Žingsnis 2
Konditeriniu maišeliu ištepkite eklerus ant kepimo skardos. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Mikseriu išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Paruoštu kremu konditeriniu maišeliu pripildykite eklerus.
Kategorijos