Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikiniai imbieriniai sausainiai
992 m. meduolius į Europą atvežė armėnų vienuolis. Tai sausainiai, meduoliai ar net imbieru pagardinti sausainiai. Recepte rašoma, kad jis gaminamas su cukrumi, tačiau kartais cukrus pakeičiamas medumi arba melasa. Europoje meduoliai arba imbieriniai sausainiai paprastai kepami per Kalėdas. Tai jau tapo tradicija. Mūsų šalyje tai tiesiog desertas prie arbatos. Šių sausainių kepimo receptų dabar tapo daugybė. Jie skiriasi ingredientais ir prieskoniais, kurių dedama į tešlą.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir persijokite miltus. Į persijotus miltus suberkite visus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paimkite nedidelį dubenėlį ir į jį suberkite cukraus pudrą bei suminkštintą sviestą. Sutrinkite sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Į sviesto masę įmuškite kiaušinį ir įmaišykite medų. Vėl išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į miltus ir prieskonius įmaišykite aliejaus ir kiaušinių mišinį. Mišinį minkykite rankomis, kol gausite vientisą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų ir indo. Palikite tešlą šaldytuve valandai.
Žingsnis 4
: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai kurį laiką pailsėti kambario temperatūroje. Tešlą iškočiokite iki maždaug 2 milimetrų pločio. Tada iš tešlos formelėmis išpjaukite figūrėles. Dėkite tešlos formeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos