Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių

Imbieriniai sausainiai Europoje populiarūs dėl XI a. gyvenusio vienuolio išsiblaškymo. Jis kepė sausainius Kalėdų šventei ir supainiojo cinamoną su maltu imbieru. Sausainiai patiko jo skoniui ir netrukus paplito kituose vienuolynuose. Šiais laikais imbieriniai sausainiai yra labai populiarūs ir kepami beveik visų švenčių proga.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
361 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Tada suberkite cukrų ir išmaišykite. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir džiovintą imbierą. Vandenyje ištirpinkite sodą ir citrinos rūgštį.

Žingsnis 2

Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių Žingsnis 2
Tada supilkite šį skystį į sviestą. Palaipsniui į sviestą suberkite miltus. Iš pradžių tešlą išminkykite šaukštu, paskui minkykite ant stalo. Ji turi būti minkšta.

Žingsnis 3

Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir naudodami kepimo formą suformuokite sausainius. Paruoškite kepimo skardą su kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos sausainius. Dėkite juos į orkaitę 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos