Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikiniai imbieriniai sausainiai be kiaušinių
Imbieriniai sausainiai Europoje populiarūs dėl XI a. gyvenusio vienuolio išsiblaškymo. Jis kepė sausainius Kalėdų šventei ir supainiojo cinamoną su maltu imbieru. Sausainiai patiko jo skoniui ir netrukus paplito kituose vienuolynuose. Šiais laikais imbieriniai sausainiai yra labai populiarūs ir kepami beveik visų švenčių proga.
Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Tada suberkite cukrų ir išmaišykite. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir džiovintą imbierą. Vandenyje ištirpinkite sodą ir citrinos rūgštį.
Žingsnis 2
Tada supilkite šį skystį į sviestą. Palaipsniui į sviestą suberkite miltus. Iš pradžių tešlą išminkykite šaukštu, paskui minkykite ant stalo. Ji turi būti minkšta.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir naudodami kepimo formą suformuokite sausainius. Paruoškite kepimo skardą su kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos sausainius. Dėkite juos į orkaitę 10 minučių.
Kategorijos