Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikiniai keksiukai
Kepiniai yra tokie universalūs, kad juos galima keisti pagal kiekvieną užgaidą. Pavyzdžiui, 555 kg sveriantis keksiukas laikomas svorio kategorijos rekordininku. Vien kremo šiam keksui buvo paruošta 250 kg. Tokio milžino kaloringumas siekė daugiau nei du milijonus kalorijų. Mažiausias istorijoje keksas buvo tik pusantro centimetro aukščio ir trijų colių pločio.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Viską atsargiai sumaišykite plaktuvu, stengdamiesi nesuplakti mišinio. Įmaišykite sodą ir kefyrą. Viską išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus, persijokite per sietelį. Įmaišykite vanilę. Kruopščiai viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešla paruošta.
Žingsnis 2
Gauta tešla turi būti tiršta ir šiek tiek elastinga. Tolygiai paskirstykite ją į kepimo formas. Dėkite formeles ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Patikrinkite keksiukų dangtelių spalvą. Jie turėtų būti aukso spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite kremą. Išsukite sviestą, dalimis suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Tada supilkite kondensuotą pieną. Maišykite, kol masė taps vientisa. Kai keksiukai bus paruošti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir konditeriniu maišeliu arba švirkštu patepkite juos kremu.
Kategorijos