Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikiniai keksiukai su aguonų ir kondensuoto pieno įdaru
Keksiukų gamyba - puiki idėja ruošiantis bet kokiai šventei. Keksiukai yra gana sudėtingas desertas, jis nepanašus į keksiuką, nes yra kitokios tekstūros ir formos, ne tortas, bet kartu yra kremo ir kažko panašaus į biskvitą. O jei pridėsite kitokių įdarų ir pagaminsite kitokią tešlą, gausite visiškai naują originalų desertą. Klasikinis kapeikų receptas visada bus paklausus, o kondensuotas pienas kaip įdaras niekada nepabosta, ir net jo skonis atgaivina vaikystės prisiminimus. Kepiniai pagal šį receptą gaunasi traškūs ir labai skanūs.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su sausais ingredientais: cukrumi, vanilinu, soda. Įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą gerai išplakite. Įmaišykite grietinę, persijokite miltus, supilkite aguonas. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą (minkštą) ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formas. Užpildykite 1/3 formelių. Kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoštuose keksiukuose pasirinkite keksiuko centrą ir padarykite skylutę. Paruoškite kremą: suplakite kondensuotą pieną ir sviestą. Paruoštą skylutę užpildykite paruoštu įdaru.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų: į cukraus pudrą supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Užpilkite mišinį ant keksiukų viršaus. Likusį keksiukų centrą sumaišykite su kondensuotu pienu ir apipilkite keksiukus.
Kategorijos