Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikiniai keksiukai su graikinių riešutų pasta ir avokadais
Keksiukai - tai angliškos virtuvės desertas, susijęs su amerikiečių kepėja Amelija Simmons. Jos recepto ypatumas - paprastumas, nes norint pagaminti keksiukus tereikia prisiminti principą 1, 2, 3, 4, t. y. vienas puodelis sviesto, du puodeliai cukraus, trys puodeliai miltų ir keturi kiaušiniai. Tačiau šiandien keksiukus galima gaminti su įvairiais įdarais. Šio recepto keksiukų tešlos pagrindą sudaro grietinė ir smulkintas bananas, o įdarą - riešutų pasta ir avokadas.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, grietinę ir kiaušinius. Mikseriu plakite vidutiniu greičiu.
Žingsnis 2
Tada į dubenį suberkite cukrų, sirupą ir kvapiąsias medžiagas. Gerai išplakite mikseriu ir palaipsniui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Į gautą tešlą įmaišykite bananą.
Žingsnis 3
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos ir lėtai tekėti nuo šaukšto. Padalykite tešlą į tris dubenėlius ir įpilkite tiek dažiklių, kiek norite.
Žingsnis 4
Pripildykite kepimo indą trupučiu tešlos, nedideliu šaukštu užtepkite šiek tiek riešutų masės ir sudėkite avokado griežinėlius. Ant tešlos supilkite įdarą. Dėkite keksiukus į orkaitę 20-30 minučių. Atvėsusius keksiukus papuoškite paruoštu kremu.
Kategorijos