Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikiniai prancūziški skrebučiai su karamelizuotu obuoliu ir žemės riešutų pasta
Puikus prancūziško žavesio patiekalas pusryčiams ar užkandžiui. Pasimėgaukite šiuo gurmanišku skanėstu, kurį lengva pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska ir cukrumi. Jei reikia, įpilkite vanilės esencijos. Sulenkite du skrebučius, kad gautųsi vienas storas skrebučio gabalas. Pamirkykite storą skrebučio riekelę kiaušinio ir grietinėlės mišinyje 4-8 minutes, porą kartų apverskite.
Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą nepridegančioje plokščioje keptuvėje ir apkepkite du skrebučius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Prieš patiekdami skrebučius 2 minutes pašildykite orkaitėje.
Žingsnis 3
Išimkite skrebučius į lėkštę. Ant viršaus užtepkite žemės riešutų kremo, karamelizuotų obuolių ir šviežių aviečių. Jei norite, papuoškite migdolais ar kitais riešutais.
Žingsnis 4
Žemės riešutų kremui mikseriu arba blenderiu išplakite žemės riešutų pastą ir varškę. Palaipsniui plakite grietinėlę, kol kremas taps norimo tirštumo. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
Žingsnis 5
Karameliniams obuoliams sumaišykite medų, cinamoną ir čiobrelių lapelius. Obuolius nulupkite ir supjaustykite didelėmis skiltelėmis, išimkite sėklas. Sudėkite obuolius ant kepimo skardos ir gausiai aptepkite medumi. Kepkite obuolių skilteles 200 °C temperatūros orkaitėje, naudodami konvekcinį kepimo režimą, 6-8 minutes.
Kategorijos