Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikiniai rageliai
Iš mielinės tešlos pagaminti rageliai, kuriuos ruošiant įminkama nedidelė paslaptis, tampa sluoksniuoti ir tirpsta burnoje. Dėl serbentų uogienės įdaro jie yra aromatingi ir skanūs. Šių bandelių kepimas visai nesudėtingas net ir tiems, kurie su tešla susiduria pirmą kartą. Šios rūšies tešla puikiai tinka dirbti su ja pradedantiesiems, nes ypatingų sunkumų nekils.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite cukrų, mieles ir pieną ir palikite 10 minučių pastovėti. Į kitą dubenį supilkite miltus, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite pirmojo dubens turinį. Tešlą minkykite 10 minučių, tada sudėkite sviestą ir minkykite dar 10 minučių. Padėkite tešlą pusantros valandos į šiltą vietą. Kai tešla pakils, padalykite ją į gabalėlius ir padarykite rutuliukus.
Žingsnis 2
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite, patepkite sviestu ir sudėkite vieną ant kito. Kai visi iškočiojami ir patepami sviestu, vėl iškočiokite ir supjaustykite trikampėliais. Ant kiekvieno trikampėlio dėkite uogienės ir susukite. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite ant jos bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Aptepkite paruoštus bandeles kiaušiniu ir dėkite į orkaitę 25-30 minučių.
Kategorijos