Publikavimo data: 2024-06-16
Klasikiniai sausainiai su grietine
Smėlio sausainiai su grietine yra nuostabūs, trapūs sausainiai. Ryškus jų skonis suaugusiuosius nukelia į vaikystę. Tokius sausainius kepdavo mūsų močiutės. Jie tokie švelnūs, kad vos patekę į burną ima tirpti.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite sviestą, vanilinį cukrų ir cukrų, tada įmaišykite sviestą ir cukrų bei įmuškite kiaušinį. Dar kartą sukamaisiais judesiais išmaišykite visus ingredientus iki tirštos kreminės masės, tada įpilkite šiek tiek grietinės. Tada dar kartą išmaišykite tešlą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite juos į dubenį su mūsų mase, tada išminkykite tešlą. Ji turi būti lipni prie rankų. Perkelkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 180-240 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus iškočiokite šaltą tešlą maždaug 6-8 mm storio sluoksniu. Formele išpjaukite sausainius. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.
Žingsnis 3
Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Paruoštus sausainius atvėsinkite.
Kategorijos