Klasikiniai sausainiai su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Klasikiniai sausainiai su grietine

Smėlio sausainiai su grietine yra nuostabūs, trapūs sausainiai. Ryškus jų skonis suaugusiuosius nukelia į vaikystę. Tokius sausainius kepdavo mūsų močiutės. Jie tokie švelnūs, kad vos patekę į burną ima tirpti.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
366 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai sausainiai su grietine Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite sviestą, vanilinį cukrų ir cukrų, tada įmaišykite sviestą ir cukrų bei įmuškite kiaušinį. Dar kartą sukamaisiais judesiais išmaišykite visus ingredientus iki tirštos kreminės masės, tada įpilkite šiek tiek grietinės. Tada dar kartą išmaišykite tešlą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite juos į dubenį su mūsų mase, tada išminkykite tešlą. Ji turi būti lipni prie rankų. Perkelkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 180-240 minučių.

Žingsnis 2

Klasikiniai sausainiai su grietine Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus iškočiokite šaltą tešlą maždaug 6-8 mm storio sluoksniu. Formele išpjaukite sausainius. Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.

Žingsnis 3

Klasikiniai sausainiai su grietine Žingsnis 3
Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Paruoštus sausainius atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos