Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis Andalūzijos gazpacho.
Gazpacho - viena populiariausių itališkų sriubų, kuri, kaip bebūtų keista, iš pradžių buvo baltos spalvos ir ją gamino tik valstiečiai iš duonos ir alyvuogių aliejaus. Vėliau į ją pradėta dėti pomidorų ir ji tapo sodrios raudonos spalvos. Dabar ši stebuklinga sriuba, lengvai virškinama ir turtinga vitaminų, laikoma gardžiausia vasaros sriuba. Kadangi į ją dedama daug daržovių. Šis patiekalas iš pirmo karto pavyks net ir pradedančiajam.
Žingsnis 1
Prinokusius ir didelius pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių. Taip bus lengviau pašalinti žievelę. Tada juos nusausinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į gilų dubenį, nes gamindami naudosite blenderį arba smulkintuvą.
Žingsnis 2
Nulupkite agurkus, geriau tai padaryti daržovių skustuku, tada žievelė bus plona. Jei turite pernokusių vaisių su didelėmis sėklomis, jas pašalinkite šaukšteliu. Paruoštas daržoves supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Raudonąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, nuluptas puseles supjaustykite mažesniais kubeliais.
Žingsnis 4
Kad patiekalas būtų dar aromatingesnis, į jį įdėkite tris skilteles česnako. Kad česnaką būtų lengviau supjaustyti, supjaustykite jį į 6-8 dalis.
Žingsnis 5
Virtas ir supjaustytas daržoves kruopščiai susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Kvapnus gazpačo jau paruoštas, o į paruoštą patiekalą pridėkite riekelėmis pjaustytos baltos duonos, kad patiekalas būtų asmeniškas.
Žingsnis 7
Kai duona sugers daržovių skonį ir įsigers, viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite gazpačo smulkintomis žolelėmis ir patiekite atšaldytą.
Kategorijos