Klasikinis Andalūzijos gazpacho. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinis Andalūzijos gazpacho.

Gazpacho - viena populiariausių itališkų sriubų, kuri, kaip bebūtų keista, iš pradžių buvo baltos spalvos ir ją gamino tik valstiečiai iš duonos ir alyvuogių aliejaus. Vėliau į ją pradėta dėti pomidorų ir ji tapo sodrios raudonos spalvos. Dabar ši stebuklinga sriuba, lengvai virškinama ir turtinga vitaminų, laikoma gardžiausia vasaros sriuba. Kadangi į ją dedama daug daržovių. Šis patiekalas iš pirmo karto pavyks net ir pradedančiajam.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 1
Prinokusius ir didelius pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių. Taip bus lengviau pašalinti žievelę. Tada juos nusausinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į gilų dubenį, nes gamindami naudosite blenderį arba smulkintuvą.

Žingsnis 2

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 2
Nulupkite agurkus, geriau tai padaryti daržovių skustuku, tada žievelė bus plona. Jei turite pernokusių vaisių su didelėmis sėklomis, jas pašalinkite šaukšteliu. Paruoštas daržoves supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 3
Raudonąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, nuluptas puseles supjaustykite mažesniais kubeliais.

Žingsnis 4

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 4
Kad patiekalas būtų dar aromatingesnis, į jį įdėkite tris skilteles česnako. Kad česnaką būtų lengviau supjaustyti, supjaustykite jį į 6-8 dalis.

Žingsnis 5

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 5
Virtas ir supjaustytas daržoves kruopščiai susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 6
Kvapnus gazpačo jau paruoštas, o į paruoštą patiekalą pridėkite riekelėmis pjaustytos baltos duonos, kad patiekalas būtų asmeniškas.

Žingsnis 7

Klasikinis Andalūzijos gazpacho. Žingsnis 7
Kai duona sugers daržovių skonį ir įsigers, viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite gazpačo smulkintomis žolelėmis ir patiekite atšaldytą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji kursai, daržovių sriubos, sriubos, gazpačo, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, aštriai, pietūs, žaliasis sezonas, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, namų receptai, receptų knyga, pomidorų sriubos

Kategorijos