Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu

Fondue - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Šveicarijos. Paprastai jis gaminamas iš kelių rūšių sūrio. Į klasikinį variantą dedama česnako, krakmolo, muskato riešuto ir baltojo vyno. Jis ruošiamas naudojant specialų ugniai atsparų indą, vadinamą casselon, ir ilgus iešmus, panašius į mažas šakutes. Sūris paprastai mirkomas bulvėse, duonos riekelėse, alyvuogėse arba grybuose.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu Žingsnis 1
Visą sūrį sutarkuokite stambiausia tarka. Pastatykite fondiu puodą ant ugnies. Sudėkite į jį visą sūrį. Nuolat maišykite, o kai sūris šiek tiek išsilydys, įberkite į jį šaukštą krakmolo.

Žingsnis 2

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu Žingsnis 2
Neleiskite mišiniui sudegti, ištirpinkite jį iki skysto, tada pabaigoje įberkite druskos ir muskato riešuto. Bagetę supjaustykite nedideliais skrituliukais, subadykite šakute ir pamerkite į sūrio mišinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos