Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu
Fondue - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Šveicarijos. Paprastai jis gaminamas iš kelių rūšių sūrio. Į klasikinį variantą dedama česnako, krakmolo, muskato riešuto ir baltojo vyno. Jis ruošiamas naudojant specialų ugniai atsparų indą, vadinamą casselon, ir ilgus iešmus, panašius į mažas šakutes. Sūris paprastai mirkomas bulvėse, duonos riekelėse, alyvuogėse arba grybuose.
Žingsnis 1
Visą sūrį sutarkuokite stambiausia tarka. Pastatykite fondiu puodą ant ugnies. Sudėkite į jį visą sūrį. Nuolat maišykite, o kai sūris šiek tiek išsilydys, įberkite į jį šaukštą krakmolo.
Žingsnis 2
Neleiskite mišiniui sudegti, ištirpinkite jį iki skysto, tada pabaigoje įberkite druskos ir muskato riešuto. Bagetę supjaustykite nedideliais skrituliukais, subadykite šakute ir pamerkite į sūrio mišinį.
Kategorijos