Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu

Fondue - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Šveicarijos. Paprastai jis gaminamas iš kelių rūšių sūrio. Į klasikinį variantą dedama česnako, krakmolo, muskato riešuto ir baltojo vyno. Jis ruošiamas naudojant specialų ugniai atsparų indą, vadinamą casselon, ir ilgus iešmus, panašius į mažas šakutes. Sūris paprastai mirkomas bulvėse, duonos riekelėse, alyvuogėse arba grybuose.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu Žingsnis 1
Visą sūrį sutarkuokite stambiausia tarka. Pastatykite fondiu puodą ant ugnies. Sudėkite į jį visą sūrį. Nuolat maišykite, o kai sūris šiek tiek išsilydys, įberkite į jį šaukštą krakmolo.

Žingsnis 2

Klasikinis fondiu su trijų rūšių sūriu Žingsnis 2
Neleiskite mišiniui sudegti, ištirpinkite jį iki skysto, tada pabaigoje įberkite druskos ir muskato riešuto. Bagetę supjaustykite nedideliais skrituliukais, subadykite šakute ir pamerkite į sūrio mišinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, česnakų sezonas, sūrio užkandžiai, patiekalai lėtoje viryklėje, fondiu, namų receptai, receptų knyga, sūrio fondiu, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos