Klasikinis grietinės ir medaus pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas

Medaus ir grietinės tortas - tai švelni medaus pluta, išmirkyta sniego baltumo grietinėje. Erdvus rafinuoto deserto malonumas. Medaus ir grietinės torto gaminimo receptas labai paprastas ir aiškus. Dar viena šio recepto ypatybė - iškepti medaus pyragaičiai atvėsę sukietėja ir gali būti laikomi kambario temperatūroje iki 7 dienų. Tai reiškia, kad galite juos paruošti iš anksto ir pagal poreikį medaus ir grietinės tortą sutepti grietinėle.
Gaminimo laikas
1140 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
305 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas Žingsnis 1
Sviestą, cukrų ir medų pakaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps. Atskirai suplakite kiaušinius. Atsargiai supilkite kiaušinius į mišinį, nuolat maišydami plaktuvu. Įmaišykite citrinos rūgštį ir sodą. Leiskite mišiniui gerai pakilti.

Žingsnis 2

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas Žingsnis 2
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padalykite į gabalėlius ir iškočiokite. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo paviršių pabarstykite miltais.

Žingsnis 3

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas Žingsnis 3
Paruoštus pyragėlius supjaustykite ir suformuokite apskritimus. Apkarpas susmulkinkite, kad pasigamintumėte pabarstukų. Išplakite grietinę, cukraus pudrą ir vanilę. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu. Kito ant viršaus nespauskite.

Žingsnis 4

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas Žingsnis 4
Tada paruoškite varškės kremą. Jis labai gerai suformuoja šonus ir paviršių. Apšlakstymas nesusigeria, kaip su grietine. Suminkštintą sviestą išsukite su cukraus pudra, varškę išsukite su kondensuotu pienu.

Žingsnis 5

Klasikinis grietinės ir medaus pyragas Žingsnis 5
Tada viską sumaišykite ir gerai išplakite. Aptepkite pyrago paviršių ir šonus. Paviršių išlyginkite. Pabarstykite pabarstukais. Padėkite tortą į šaldytuvą per naktį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos