Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinis grietinės ir medaus pyragas
Medaus ir grietinės tortas - tai švelni medaus pluta, išmirkyta sniego baltumo grietinėje. Erdvus rafinuoto deserto malonumas. Medaus ir grietinės torto gaminimo receptas labai paprastas ir aiškus. Dar viena šio recepto ypatybė - iškepti medaus pyragaičiai atvėsę sukietėja ir gali būti laikomi kambario temperatūroje iki 7 dienų. Tai reiškia, kad galite juos paruošti iš anksto ir pagal poreikį medaus ir grietinės tortą sutepti grietinėle.
Žingsnis 1
Sviestą, cukrų ir medų pakaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps. Atskirai suplakite kiaušinius. Atsargiai supilkite kiaušinius į mišinį, nuolat maišydami plaktuvu. Įmaišykite citrinos rūgštį ir sodą. Leiskite mišiniui gerai pakilti.
Žingsnis 2
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padalykite į gabalėlius ir iškočiokite. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo paviršių pabarstykite miltais.
Žingsnis 3
Paruoštus pyragėlius supjaustykite ir suformuokite apskritimus. Apkarpas susmulkinkite, kad pasigamintumėte pabarstukų. Išplakite grietinę, cukraus pudrą ir vanilę. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu. Kito ant viršaus nespauskite.
Žingsnis 4
Tada paruoškite varškės kremą. Jis labai gerai suformuoja šonus ir paviršių. Apšlakstymas nesusigeria, kaip su grietine. Suminkštintą sviestą išsukite su cukraus pudra, varškę išsukite su kondensuotu pienu.
Žingsnis 5
Tada viską sumaišykite ir gerai išplakite. Aptepkite pyrago paviršių ir šonus. Paviršių išlyginkite. Pabarstykite pabarstukais. Padėkite tortą į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos